Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z mięsem i dynią to idealne połączenie na jesienne dni. Esencjonalny...
Odsłon: 1267
smaczna pieczeń na niedzielny obiad.
Odsłon: 114
Zupa grzybowa z tymiankiem jest niezwykle aromatyczna, rozgrzewająca i pełna...
Odsłon: 1114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 105
Makaron z mięsem i dynią to idealne połączenie na jesienne dni. Esencjonalny...
Odsłon: 1267
smaczna pieczeń na niedzielny obiad.
Odsłon: 114
Zupa grzybowa z tymiankiem jest niezwykle aromatyczna, rozgrzewająca i pełna...
Odsłon: 1114
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 105
Składniki
Skrzydełka , 2 litry wody i przyprawy gotować 20 min, potem dodać jarzyny i gotować kolejne 20 min. Usunąć z zupy skrzydła i jarzyny z wyjątkiem brokułów, zmiksować całość pozostałą w garze, ewentualnie doprawić i zagęścić mąką. Zupę podawać z grzankami i śmietaną kwaśną. Pozostałe z zupy jarzyny proponuję użyć do sałatki , a skrzydełka zapanierowć i usmażyć - i drugie danie gotowe.