Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie zupy zapraszam na mój pomysł na przepyszną zupę której na pewno jeszcze nie jedliście, przepis znajduje się pod podanym linkiem
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1570
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231987
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5065
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1570
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231987
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5065
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać porcje oraz marchew i korzeń pietruszki gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa, jak już mięso miękkie dodać ziela oraz przyprawę uniwersalną a także ziemniaki pokrojone w kostkę gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków
Aby brukselka nie miała goryczki ugotować ją w osolonej wodzie przez 5 minut, następnie przelać na durszlak i zahartować zimną wodą
Gotową brukselkę obgotowaną pokroić w krążki a grzyby leśne z solanki opłukać w ciepłej bieżącej wodzie a następnie pokroić je w paski
Do gotującej się zupy przełożyć przygotowaną brukselkę z grzybami pogotować 10 minut a w międzyczasie przygotować śmietanę następnie wlać ją do zupy i lekko zagotować
Po wyłączeniu ognia pod garnkiem wsypać koper, odczekać chwilę a po chwili wsypać świeżo zmielony pieprz