Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Próbowaliście już kiedyś zupy buraczkowej z ziemniakami i ryżem ? Powiem wam w sekrecie że jest przepyszna i bardziej syta a już ugotowana ze swojskich buraczków to po prostu petarda no i ten kolor bardzo żałuję że nie możecie poczuć jej smaku i zapachu który jest intensywny dzięki temu że jest gotowana na kuprze gęsi również swojskiej
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody, dodać umyty kuper gęsi lub dowolny ulubiony kawałek mięsa oraz marchew pokrojoną dowolnie, od czasu zagotowania się mięsa z marchwią zmniejszyć ogień i na wolnym gotować do pełnej miękkości mięsa. W trakcie gotowania się całości na wolnym ogniu zebrać szumowiny i dodać suszoną włoszczyznę, przyprawę uniwersalną oraz wkroić por. Jak już mięso jest wystarczająco miękkie wtedy do wywaru dodać przygotowane ziemniaki i od razu wsypać ryż gotować nadal na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i ryżu
Jak już ziemniaki z ryżem są wystarczająco miękkie można zebrać nadmiar tłuszczu i wtedy dodać swojskie tarte buraki przygotowywane na zimę, zamieszać i zagotować w trakcie gotowania się zupy na wolnym ogniu dodać świeżą lub mrożoną natkę pietruszki doprawić według swego smaku octem oraz cukrem i lekko zagotować. Po zagotowaniu się całości wlać śmietanę trzydziestkę i lekko zagotować. Gotową doprawioną zupę zdjąć z gazu
Zupa buraczkowa sama w sobie jest bardzo smaczna lecz z dodatkiem ryżu jest jeszcze smaczniejsza a co ważne jest bardziej syta, jeżeli ktoś nie toleruje śmietany z jakichś tam powodów można wtedy ją pominąć i ugotować samą bez dodatku śmietany. Gorąco polecam ugotowanie właśnie takiej buraczkowej a będziecie zachwyceni, zupę przed podaniem można udekorować jajkiem ugotowanym na twardo