Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie zupę buraczkową ? mam dla was przepis mojego pomysłu
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 651
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1645
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 357
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 651
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1645
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 357
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać pałki kurczaka lub dowolne jakie kto lubi oraz warzywa i ziemniaki pokrojone w kostkę gotować na wolnym ogniu a w międzyczasie przebrać szpinak i botwinkę z opakowania młodych liści
Następnie przygotowane liście pokroić zasypać cukrem i wlać ocet wymieszać
Jak już w wywarze wszystko jest wystarczająco miękkie wtedy dodać przygotowane liście a po dwóch minutach buraczki tarte czerwone, chwile pogotować na wolnym ogniu i rozprowadzić w międzyczasie śmietanę z gorącym wywarem od zupy
Do pogotowanej przez chwilę zupy wlać przygotowana śmietanę i dodać ziela oraz liść laurowy zagotować lekko doprawić jeszcze według siebie i zdjąć z ognia