Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie zupę buraczkową ? mam dla was przepis mojego pomysłu
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4564
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4564
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać pałki kurczaka lub dowolne jakie kto lubi oraz warzywa i ziemniaki pokrojone w kostkę gotować na wolnym ogniu a w międzyczasie przebrać szpinak i botwinkę z opakowania młodych liści
Następnie przygotowane liście pokroić zasypać cukrem i wlać ocet wymieszać
Jak już w wywarze wszystko jest wystarczająco miękkie wtedy dodać przygotowane liście a po dwóch minutach buraczki tarte czerwone, chwile pogotować na wolnym ogniu i rozprowadzić w międzyczasie śmietanę z gorącym wywarem od zupy
Do pogotowanej przez chwilę zupy wlać przygotowana śmietanę i dodać ziela oraz liść laurowy zagotować lekko doprawić jeszcze według siebie i zdjąć z ognia