Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie zupę buraczkową ? mam dla was przepis mojego pomysłu
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3551
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 195
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3551
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 195
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać pałki kurczaka lub dowolne jakie kto lubi oraz warzywa i ziemniaki pokrojone w kostkę gotować na wolnym ogniu a w międzyczasie przebrać szpinak i botwinkę z opakowania młodych liści
Następnie przygotowane liście pokroić zasypać cukrem i wlać ocet wymieszać
Jak już w wywarze wszystko jest wystarczająco miękkie wtedy dodać przygotowane liście a po dwóch minutach buraczki tarte czerwone, chwile pogotować na wolnym ogniu i rozprowadzić w międzyczasie śmietanę z gorącym wywarem od zupy
Do pogotowanej przez chwilę zupy wlać przygotowana śmietanę i dodać ziela oraz liść laurowy zagotować lekko doprawić jeszcze według siebie i zdjąć z ognia