Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę cebulową to klasyka kuchni francuskiej. Choć jej podstawą jest bulion mięsny lub warzywny, to jednak pierwsze skrzypce gra tu smażona cebulka, która nadaje zupie wybornego aromatu i smaku. Jak przyrządzić kremową zupę cebulową? Nic prostszego! Zdziwicie się, jak szybko i łatwo przygotować takie pierwsze danie. Zupę cebulową można podawać również z grzankami.
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4544
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 249
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 777
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1107
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 264
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4544
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 249
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 777
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1107
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 264
Składniki
Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozpuścić masło dodać pokrojony czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i cebulę, dusić całość aż cebula zmięknie i się zeszkli.
Do podsmażonej cebuli dodać wino, odparować aż patelnia będzie sucha, na koniec dodać mąkę, dokładnie wymieszać.
Cebulę dodać do podgrzanego bulionu, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z grzankami z bagietki z serem.