Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę cebulową to klasyka kuchni francuskiej. Choć jej podstawą jest bulion mięsny lub warzywny, to jednak pierwsze skrzypce gra tu smażona cebulka, która nadaje zupie wybornego aromatu i smaku. Jak przyrządzić kremową zupę cebulową? Nic prostszego! Zdziwicie się, jak szybko i łatwo przygotować takie pierwsze danie. Zupę cebulową można podawać również z grzankami.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10667
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3319
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10667
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3319
Składniki
Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozpuścić masło dodać pokrojony czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i cebulę, dusić całość aż cebula zmięknie i się zeszkli.
Do podsmażonej cebuli dodać wino, odparować aż patelnia będzie sucha, na koniec dodać mąkę, dokładnie wymieszać.
Cebulę dodać do podgrzanego bulionu, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z grzankami z bagietki z serem.