Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę cebulową to klasyka kuchni francuskiej. Choć jej podstawą jest bulion mięsny lub warzywny, to jednak pierwsze skrzypce gra tu smażona cebulka, która nadaje zupie wybornego aromatu i smaku. Jak przyrządzić kremową zupę cebulową? Nic prostszego! Zdziwicie się, jak szybko i łatwo przygotować takie pierwsze danie. Zupę cebulową można podawać również z grzankami.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1069
Polecam.
Odsłon: 1041
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1061
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1069
Polecam.
Odsłon: 1041
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1061
Składniki
Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozpuścić masło dodać pokrojony czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i cebulę, dusić całość aż cebula zmięknie i się zeszkli.
Do podsmażonej cebuli dodać wino, odparować aż patelnia będzie sucha, na koniec dodać mąkę, dokładnie wymieszać.
Cebulę dodać do podgrzanego bulionu, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z grzankami z bagietki z serem.