Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia francuska. Pyszna zupa cebulowa.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13264
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 455
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9788
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13264
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 455
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9788
Składniki
Obrałem cebule, pokroiłem w cienkie plasterki. W dużym rondlu roztopiłem masło, dodałem cebulę, usmażyłem na złoty kolor. Dodałem cukier, dwa obrane i posiekane ząbki czosnku oraz po szczypcie tymianku i szałwii. Całość oprószyłem mąką, zasmażyłem przez minutę, ciągle mieszając. Wlałem ocet, dusiłem 2 minuty. Dodałem bulion wołowy oraz białe wino i sherry. Wymieszałem, doprawiłem solą i pieprzem. Gotowałem 30 minut na małym ogniu. Bagietkę pokroiłem na kromeczki, natarłem je przekrojonym ząbkiem czosnku, skropiłem oliwą, ułożyłem na blaszce, posypałem startym żółtym serem. Zapiekałem w temperaturze 200 stopni C przez 5 minut, aby grzanki zbrązowiały i stałe się chrupiące.