Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia francuska. Pyszna zupa cebulowa.
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 82
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7822
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 82
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7822
Składniki
Obrałem cebule, pokroiłem w cienkie plasterki. W dużym rondlu roztopiłem masło, dodałem cebulę, usmażyłem na złoty kolor. Dodałem cukier, dwa obrane i posiekane ząbki czosnku oraz po szczypcie tymianku i szałwii. Całość oprószyłem mąką, zasmażyłem przez minutę, ciągle mieszając. Wlałem ocet, dusiłem 2 minuty. Dodałem bulion wołowy oraz białe wino i sherry. Wymieszałem, doprawiłem solą i pieprzem. Gotowałem 30 minut na małym ogniu. Bagietkę pokroiłem na kromeczki, natarłem je przekrojonym ząbkiem czosnku, skropiłem oliwą, ułożyłem na blaszce, posypałem startym żółtym serem. Zapiekałem w temperaturze 200 stopni C przez 5 minut, aby grzanki zbrązowiały i stałe się chrupiące.