Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa z marchewką to dobry sposób na wszelkiego rodzaju infekcje. Jest smaczna, zdrowa i sycąca. Poniżej jedna z prostszych wersji.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1899
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 113
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 195
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1899
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 113
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 195
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek. Następnie dolewamy bulion, dokładnie mieszając, dodajemy starte na tarce o drobnych oczkach marchewki oraz pietruszkę. Dodajemy też liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy serek topiony i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Zupę podajemy z grzankami i żółtym serem, posypaną natką pietruszki.