Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa z marchewką to dobry sposób na wszelkiego rodzaju infekcje. Jest smaczna, zdrowa i sycąca. Poniżej jedna z prostszych wersji.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8607
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7150
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4879
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327755
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8607
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7150
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4879
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327755
Składniki
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek. Następnie dolewamy bulion, dokładnie mieszając, dodajemy starte na tarce o drobnych oczkach marchewki oraz pietruszkę. Dodajemy też liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy serek topiony i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Zupę podajemy z grzankami i żółtym serem, posypaną natką pietruszki.