Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, sycąca, słodka i niesamowicie pyszna zupa cebulowa z serem żółtym oraz chrupiącą bagietką.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2420
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 512
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 854
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2420
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 512
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 854
Składniki
Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Następnie smażymy na 2 łyżkach masła pod przykryciem przez ok 25 minut. Ważne jest to aby cebula nam się nie przypaliła także musimy ją często mieszamy. Następnie dodajemy wina i czekamy aż odparuje. Do bulionu wołowego (preferuje bulion z rosołu z dnia poprzedniego ale mogą być to również kostki wołowe, jak kto woli) dodajemy przesmażoną cebulkę, tymianek, oraz serek śmietankowy. Gotujemy do rozpuszczenia serka.
Bagietkę kroimy smarujemy masełkiem, posypujemy czosnkiem a następnie układamy starty ser żółty. Zapiekamy 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podajemy wraz z gorącą zupą cebulową do której również dodajemy trochę starego sera żółtego.