Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowo czosnkowa to dobry sposób na wszelkiego rodzaju infekcje. Jest smaczna, zdrowa i sycąca. Poniżej jedna z prostszych wersji.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1049
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1330
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12857
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1049
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1330
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12857
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie przypaliło. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek. Następnie dolewamy bulion, dokładnie mieszając, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Dodajemy też liście laurowe i ziele angielskie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawami. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości warzyw.