Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powróciłem z "nową" zupą chlebową. Tym razem w wersji ogórkowej. Jak już kiedyś wspominałem, "zbieram" to, co "normalnie" ktoś wylewa lub wyrzuca. Sok z kiszonych ogórków jest naturalny probiotykiem, więc opcjonalnie można wypić, przyda nam się na zdrowie. Zupa jest mega sycąca, aromatyczna i delikatna w smaku. Oczywiście, zamiast wody, możecie użyć niedzielnego rosołu. Wtedy smak będzie bardziej intensywny. Nie zapomnijcie też, że wędzony boczek puszcza sól, więc za bardzo nie doprawiajcie. Najlepiej doprawcie na talerzu.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 321
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4404
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1864
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31156
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 321
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4404
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1864
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31156
Składniki
Chleb kroimy w kostkę, zalewamy wodą (1,5 litra), dodajemy posiekany czosnek, zagotowujemy i miksujemy. Pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew, gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przekładamy do zupy. Boczek kroimy w kostkę, wytapiamy na suchej patelni. Razem z sokiem dodajemy do zupy, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.