Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powróciłem z "nową" zupą chlebową. Tym razem w wersji ogórkowej. Jak już kiedyś wspominałem, "zbieram" to, co "normalnie" ktoś wylewa lub wyrzuca. Sok z kiszonych ogórków jest naturalny probiotykiem, więc opcjonalnie można wypić, przyda nam się na zdrowie. Zupa jest mega sycąca, aromatyczna i delikatna w smaku. Oczywiście, zamiast wody, możecie użyć niedzielnego rosołu. Wtedy smak będzie bardziej intensywny. Nie zapomnijcie też, że wędzony boczek puszcza sól, więc za bardzo nie doprawiajcie. Najlepiej doprawcie na talerzu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5758
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8937
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8059
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5546
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5758
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8937
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8059
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5546
Składniki
Chleb kroimy w kostkę, zalewamy wodą (1,5 litra), dodajemy posiekany czosnek, zagotowujemy i miksujemy. Pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew, gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przekładamy do zupy. Boczek kroimy w kostkę, wytapiamy na suchej patelni. Razem z sokiem dodajemy do zupy, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.