Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z wkładką:)Delikatnie rozgrzewająca pikantno-słodka zupa chrzanowa z pulpecikami z mięsa z indyka.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Marchew, pietruszkę i korzeń selera obieramy i kroimy na kawałki. W rondlu rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa i często mieszając podsmażamy ok. 4-5 min. Następnie wlewamy wodę, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 10 min. Dodajemy posiekane ząbki czosnku, pokrojony seler naciowy i ziemniaki. Gotujemy ok. 10 min. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. W tym czasie przygotowujemy pulpety: do mięsa mielonego dodajemy jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Wyrabiamy i z masy mięsnej formujemy małe pulpeciki. Wrzucamy je delikatnie do gotującej się zupy. Całość gotujemy jeszcze 15-20 min - w zależności od wielkości pulpetów. Na koniec do zupy dodajemy chrzan,ostatecznie doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, zagotowujemy i po chwili gotowania podajemy /nie gotujemy długo bo chrzan traci swoją "moc"/.