Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z wkładką:)Delikatnie rozgrzewająca pikantno-słodka zupa chrzanowa z pulpecikami z mięsa z indyka.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 320
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 320
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 114
Składniki
Marchew, pietruszkę i korzeń selera obieramy i kroimy na kawałki. W rondlu rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa i często mieszając podsmażamy ok. 4-5 min. Następnie wlewamy wodę, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 10 min. Dodajemy posiekane ząbki czosnku, pokrojony seler naciowy i ziemniaki. Gotujemy ok. 10 min. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. W tym czasie przygotowujemy pulpety: do mięsa mielonego dodajemy jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Wyrabiamy i z masy mięsnej formujemy małe pulpeciki. Wrzucamy je delikatnie do gotującej się zupy. Całość gotujemy jeszcze 15-20 min - w zależności od wielkości pulpetów. Na koniec do zupy dodajemy chrzan,ostatecznie doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, zagotowujemy i po chwili gotowania podajemy /nie gotujemy długo bo chrzan traci swoją "moc"/.