Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z wkładką:)Delikatnie rozgrzewająca pikantno-słodka zupa chrzanowa z pulpecikami z mięsa z indyka.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3564
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2142
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3564
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2142
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Składniki
Marchew, pietruszkę i korzeń selera obieramy i kroimy na kawałki. W rondlu rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa i często mieszając podsmażamy ok. 4-5 min. Następnie wlewamy wodę, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 10 min. Dodajemy posiekane ząbki czosnku, pokrojony seler naciowy i ziemniaki. Gotujemy ok. 10 min. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. W tym czasie przygotowujemy pulpety: do mięsa mielonego dodajemy jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Wyrabiamy i z masy mięsnej formujemy małe pulpeciki. Wrzucamy je delikatnie do gotującej się zupy. Całość gotujemy jeszcze 15-20 min - w zależności od wielkości pulpetów. Na koniec do zupy dodajemy chrzan,ostatecznie doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy, zagotowujemy i po chwili gotowania podajemy /nie gotujemy długo bo chrzan traci swoją "moc"/.