Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię w pełni więc proponuję zupę z tego warzywa na bulionie z dodatkiem papryki i serka topionego. Tanio, szybko i smacznie:)
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 36
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 26
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 73
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 257
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 36
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 26
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 73
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 257
Składniki
W rondlu rozgrzewamy masło i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę. Gdy stanie się szklista dodajemy obraną, pozbawioną gniazda nasiennego i pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Wszystko podsmażamy ok. 5 min. często mieszając.
Do warzyw dodajemy 2 szklanki ciepłego bulionu i gotujemy do czasu aż warzywa zmiękną. Do pozostałego bulionu /1 szklanka/ dodajemy ser topiony /najlepiej śmietankowy, szynkowy lub paprykowy/ i dokładnie mieszamy.
Zupę z warzywami miksujemy blenderem, dodajemy bulion z serkiem i ponownie miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mocno podgrzewamy. Dla wzmocnienia smaku możemy dodać ostrej papryki /mielonej lub świeżej/ i posypać świeżym posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.