Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię w pełni więc proponuję zupę z tego warzywa na bulionie z dodatkiem papryki i serka topionego. Tanio, szybko i smacznie:)
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3296
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 323
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 191
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3296
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 323
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 191
Składniki
W rondlu rozgrzewamy masło i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę. Gdy stanie się szklista dodajemy obraną, pozbawioną gniazda nasiennego i pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Wszystko podsmażamy ok. 5 min. często mieszając.
Do warzyw dodajemy 2 szklanki ciepłego bulionu i gotujemy do czasu aż warzywa zmiękną. Do pozostałego bulionu /1 szklanka/ dodajemy ser topiony /najlepiej śmietankowy, szynkowy lub paprykowy/ i dokładnie mieszamy.
Zupę z warzywami miksujemy blenderem, dodajemy bulion z serkiem i ponownie miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mocno podgrzewamy. Dla wzmocnienia smaku możemy dodać ostrej papryki /mielonej lub świeżej/ i posypać świeżym posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.