Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię w pełni więc proponuję zupę z tego warzywa na bulionie z dodatkiem papryki i serka topionego. Tanio, szybko i smacznie:)
W rondlu rozgrzewamy masło i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę. Gdy stanie się szklista dodajemy obraną, pozbawioną gniazda nasiennego i pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Wszystko podsmażamy ok. 5 min. często mieszając.
Do warzyw dodajemy 2 szklanki ciepłego bulionu i gotujemy do czasu aż warzywa zmiękną.
Do pozostałego bulionu /1 szklanka/ dodajemy ser topiony /najlepiej śmietankowy, szynkowy lub paprykowy/ i dokładnie mieszamy.
Zupę z warzywami miksujemy blenderem, dodajemy bulion z serkiem i ponownie miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mocno podgrzewamy.
Dla wzmocnienia smaku możemy dodać ostrej papryki /mielonej lub świeżej/ i posypać świeżym posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.
Paprykowy miszmasz ,smaczny i treściwy.
Odsłon: 271
Węgierska zupa gulaszowa to ostra i rozgrzewająca zupka, pyszna i bardzo sycą...
Odsłon: 20686
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 19
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 17
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3189
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 19
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 17
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3189
Składniki
W rondlu rozgrzewamy masło i wrzucamy drobno pokrojoną cebulę. Gdy stanie się szklista dodajemy obraną, pozbawioną gniazda nasiennego i pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę. Wszystko podsmażamy ok. 5 min. często mieszając.
Do warzyw dodajemy 2 szklanki ciepłego bulionu i gotujemy do czasu aż warzywa zmiękną. Do pozostałego bulionu /1 szklanka/ dodajemy ser topiony /najlepiej śmietankowy, szynkowy lub paprykowy/ i dokładnie mieszamy.
Zupę z warzywami miksujemy blenderem, dodajemy bulion z serkiem i ponownie miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mocno podgrzewamy. Dla wzmocnienia smaku możemy dodać ostrej papryki /mielonej lub świeżej/ i posypać świeżym posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z kapustą Pak Choi
Zupy
Zupa kartoflanka
Zupy
Zupa z botwiny na mięsie
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupa z kapustą Pak Choi
Lekka, aromatyczna i pożywna zupa z kapustą Pak Choi, jajkiem i makaronem. Je...
Odsłon: 30
Zupa kartoflanka
Doskonała propozycja dla oszczędnych. Prosta zupa z ziemniakami, która z pewn...
Odsłon: 146