Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa curry z indykiem i cukinią

Zupa curry z indykiem i cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48060

Dodano:

Odsłon: 3810

Bardzo smaczna i aromatyczna.

Składniki

  • 250 g mielonego mięsa z indyka
  • 2 młode marchewki
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cukinia
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki przyprawy curry
  • 1,3 l bulionu warzywnego
  • 3 łyżki kaszy bulgur
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju, rozdrabniamy przy pomocy drewnianej łyżki, na ulubione kawałki. Następnie dodajemy pokrojone na plasterki, młode marchewki, posiekany czosnek i imbir. Chwilę smażymy, dodajemy przyprawę , dokładnie mieszamy i zalewamy bulionem. Gotujemy 20 min, następnie dodajemy kaszę i pokrojoną na kawałki cukinię.
    Całość gotujemy jeszcze przez kwadrans, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bellapi 22 czerwca 2017 oj jakie pyszności, już czuję tą orientalną nutę zapachową :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń