Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa cytrynowa.
Drób jest najczęściej wykorzystywanym mięsem w naszych kuchniach. Dlatego też...
Odsłon: 8700
Aromatyczna zupa czosnkowa, którą przygotujecie w ekspresowym tempie. Doskona...
Odsłon: 7132
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 334
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 334
Składniki
Kurę razem z przyprawami i obraną włoszczyzną włóż do garnka, zalej 1,5 l osolonej, zimnej wody. Gotuj na małym ogniu godzinę. Rosół przecedź przez gęste sitko, ponownie przelej do garnka. Wsyp ryż, ugotuj do miękkości. Zupę trzymaj na małym ogniu, aby cały czas była gorąca. Białka oddziel od żółtek. Do białek dodaj szczyptę soli, ubij na sztywną pianę, połącz z żółtkami. Cytryny sparz, wyciśnij sok. (powinno go być ok. pół szklanki). Sok cytrynowy wlewaj stopniowo do ubitych jajek, cały czas mieszając. Przypraw pieprzem. Do masy jajeczno- cytrynowej wlej kilka łyżek gorącego bulionu. następnie masę wlej do garnka z gorącą zupą, energicznie wymieszaj. Zupę rozlej do kokilek lub miseczek. Każdą porcję udekoruj plasterkami cytryny i listkami mięty. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa grochowa z makaronem
Zupy
Kapuśniak z młodej kapusty
Zupy
Zupa z botwinki
Zupy
Bardzo szybka zupa buraczkowa
Zupa grochowa z makaronem
Grochówka na bogato - gęsta, z makaronem, dużą ilością szynki i majerankiem.
Odsłon: 158
Kapuśniak z młodej kapusty
Kapuśniak to dość kaloryczna, „treściwa” zupa, która kojarzy się głównie z se...
Odsłon: 3303