Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa Dahl to jedno z najpopularniejszych dań kuchni indyjskiej. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem oraz aromatem. Zupa ta dostępna jest w menu wielu restauracji na świecie, a z tym przepisem możesz ją zrobić samodzielnie w domu. Zupę możesz podać z ryżem lub chlebkami naan. Ten posiłek będzie idealny dla wegan oraz wegetarian.
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4027
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 199
Sałatka makaronowa to chyba najpożywniejszy ze wszystkich wariantów sałatek....
Odsłon: 4027
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na te...
Odsłon: 199
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj na drobno. Wlej do garnka odrobinę oleju i wrzuć cebulę. Smaż ją do momentu, aż się zeszkli. Po czasie dodaj czosnek oraz paprykę pokrojoną w kostkę, wymieszaj wszystko i chwilę podduś. Dodaj suchą soczewicę i mieszaj. Do garnka wrzuć przyprawy i ponownie wszystko wymieszaj. W międzyczasie przygotuj bulion warzywny i dodaj go do garnka. Sparz pomidory i obierz ze skórki.
Po 15-20 minutach dodaj pomidory, pokrojone uprzednio w drobną kostkę. Gotuj wszystko razem do momentu, aż pomidory się rozpadną, a cała zupa zrobi się gęsta. Na sam koniec dodaj mleczko kokosowe i posiekaj pietruszkę. Posyp nią zupę przed podaniem.