Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa, która zaspokoi największy głód i rozgrzeje w chłodne dni. Z warzywami, grzybami i mięsem mielonym oraz kaszą.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2879
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 246
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 114
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 2879
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 246
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 114
Składniki
W garnku rozgrzewamy masło. Marchew, pietruszkę,por oczyszczamy, kroimy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Podsmażamy mieszając przez 2-3 min. Zalewamy ciepłym bulionem i gotujemy na małym ogniu. Na patelnię wrzucamy drobno pokrojony boczek. Gdy wytopi się tłuszcz wrzucamy drobno pokrojoną cebulę a po chwili dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Podsmażamy 5-7 min. doprawiamy solą i pieprzem. W razie potrzeby /gdyby tłuszczu było zbyt mało/możemy dodać masło.Pieczarki dodajemy do zupy i nadal powoli gotujemy. Na patelnię /na której smażyliśmy grzyby/ wrzucamy mięso mielone, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy na pikantnie solą, pieprzem, mieloną słodką papryką i chili. Smażymy do czasu aż mięso lekko się przyrumieni. Dodajemy do zupy. Do zupy dodajemy zmiksowane pomidory /mogą być z puszki, może być passata pomidorowa lub domowy przecier/ i wsypujemy kaszę. Gotujemy na małym ogniu /często mieszając/ok. 20 min -do czasu aż kasza będzie miękka. *Jeśli wolimy rzadsze zupy możemy dodać więcej bulionu. *Zamiast pieczarek możemy użyć grzybów suszonych lub boczniaków.