Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę zupę lubię ostro przyprawioną ale nasi najmłodsi członkowie rodziny wolą delikatną.Można ją jednak doprawić na talerzu indywidualnie.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36288
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 377
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 114
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9184
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36288
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 377
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 114
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9184
Składniki
Mięso umyć, zalać zimną wodą. Dodać warzywa, listek i ziele. Gotować aż mięso zmięknie. Przelać przez sito. Mięso obrać z kości i skóry. Drobno "poszarpać" lub dowolnie pokroić. Włożyć do odcedzonego wywaru. Można dodać drobno pokrojone warzywa. (ja nie dodawałam). Dodać koncentrat i ponownie wstawić na mały ogień. Gotować około 10 minut bez przykrycia. Na koniec włożyć odcedzoną kukurydzę i doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Można zagęścić łyżką zrumienionej mąki rozprowadzonej w małej ilości zimnej wody lub śmietany. Udekorować natką pietruszki.