Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś słynna zupa drobiowa z siemieniem lnianym Powiada się, że jej przepis może pochodzić nawet z VIII wieku , kiedy to Karol Wielki zwany "King Charlemagne" - król Franków i Longobardów, cesarz rzymski od 25 grudnia 800. Wnuk Karola Młota, syn Pepina Krótkiego z dynastii Karolingów i Bertrady z Laon – córki Heriberta, hrabiego Laon. Błogosławiony Kościoła katolickiego. Tak bardzo uwielbiał tę roślinę , że wydał dekret który nakazywał aby poddani jadali siemię lniane dla własnego zdrowia Legenda mówi, również że zażywano też kąpieli z dodatkiem siemienia lnianego Skład tej zupy w mojej wersji zawiera siemię lniane , listek laurowy, goździk i zieleninę (pietruszka nać i koperek) z marchewką, pietruszką, selerem i porem i oczywiście Kurczaka Zaprawione odrobiną soku z kiszonych ogórków i od siebie dodałem także makaron jajeczny.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35312
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 362
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 97
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 355
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9159
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35312
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 362
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 97
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 355
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9159
Składniki
Na rozgrzanym oleju blanszować od 5 do 10 minut pokrojone warzywa korzeniowe z cebulą i porem (marchew, seler, pietruszkę). Następnie zalać wodą , dodać mięso drobiowe, siemię lniane , listki laurowe, goździki , sól i pieprz i gotować na wolnym ogniu do miękkości.
Pod koniec gotowania dodać siekaną zieleniny , tak aby się tylko sparzyła. Podawać z makaronem (opcjonalnie z dolewką odrobiny soku z kiszonych ogórków)