Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy sezon na dynie, dlatego tez polecam Wam zupe- krem z dyni z przepisu kuchni Lidl. Przepis zostal przeze mnie odrobine wzbogacony:) Polecam!
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 191
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 214
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 289
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 44
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 191
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 214
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 289
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 44
Składniki
Z porcji kurczaka i wloszczyzny przygotowujemy bulion.
Dynie obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostke. Rowniez cebule i czosnek siekamy drobno. Imbir scieramy. Na glebokiej patelni podgrzewamy oliwe z oliwek, wrzucamy nasze warzywka i podmazamy mieszajac ok. 5 min. Nastepnie warzywa zalewamy ugotowanym bulionem, wykorzystuje rowniez marchewke z bulionu. Gotujemy pod przykryciem ok 30- 40 mein, az dynia bedzie miekka. Doprawiamy sola, pieprzem, lubczykiem, galka muszkatolowa. Wlewamy smietane. Calosc blendujemy. Zupa gotowa do podania:) Przepraszam za break polskich znakow. Smacznego:)