Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowanie zupy może zająć dłuższą chwilę, bo obieranie dyni czasem nie jest łatwą sprawą, ale warto. Otrzymamy bowiem bardzo dobrą, zdrową i sycącą zupę.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8179
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2800
Polecam.
Odsłon: 1415
Polecam.
Odsłon: 418
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8179
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2800
Polecam.
Odsłon: 1415
Polecam.
Odsłon: 418
Składniki
Dynię umyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Cebulę, czosnek obrać, posiekać. Imbir obrać, zetrzeć na tarce. Rozgrzać masło, poddusić na nim cebulę, czosnek i imbir. Dodać dynię, oprószyć curry, krótko podsmażyć. Całość zalać bulionem. Gotować pod przykryciem, aż dynia będzie zupełnie miękka. Zupę zmiksować na gładko. Wymieszać z jogurtem (część pozostawić do dekoracji), doprawić solą, pieprzem, gałką. Gotować zupę rozlać do talerzy, podawać z kleksem jogurtu.