Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowanie zupy może zająć dłuższą chwilę, bo obieranie dyni czasem nie jest łatwą sprawą, ale warto. Otrzymamy bowiem bardzo dobrą, zdrową i sycącą zupę.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 559
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1343
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 559
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1343
Składniki
Dynię umyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Cebulę, czosnek obrać, posiekać. Imbir obrać, zetrzeć na tarce. Rozgrzać masło, poddusić na nim cebulę, czosnek i imbir. Dodać dynię, oprószyć curry, krótko podsmażyć. Całość zalać bulionem. Gotować pod przykryciem, aż dynia będzie zupełnie miękka. Zupę zmiksować na gładko. Wymieszać z jogurtem (część pozostawić do dekoracji), doprawić solą, pieprzem, gałką. Gotować zupę rozlać do talerzy, podawać z kleksem jogurtu.