Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa krem z dyni z dodatkiem czarnuszki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8343
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 479
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8343
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 479
Składniki
Dynię myję, przecinam na 4 części. Pozbywam się pestek. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem i piekę kilkanaście minut w 180 st. C.
Cebulę szatkuję. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieram, myję i tnę na dwie - trzy części. W dużym garnku roztapiam masło. Na roztopionym maśle podsmażam cebulkę. Następnie dodaję wodę, a gdy całość się zagotuje, wrzucam ziemniaki, marchew i pietruszkę oraz miąższ z upieczonej dyni. Dodaję też wszystkie przyprawy. Gotuję jeszcze 20 minut. Blenduję i gotowe.