Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa krem z dyni z dodatkiem czarnuszki.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 327
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4575
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 396
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29449
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 327
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4575
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 396
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29449
Składniki
Dynię myję, przecinam na 4 części. Pozbywam się pestek. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem i piekę kilkanaście minut w 180 st. C.
Cebulę szatkuję. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieram, myję i tnę na dwie - trzy części. W dużym garnku roztapiam masło. Na roztopionym maśle podsmażam cebulkę. Następnie dodaję wodę, a gdy całość się zagotuje, wrzucam ziemniaki, marchew i pietruszkę oraz miąższ z upieczonej dyni. Dodaję też wszystkie przyprawy. Gotuję jeszcze 20 minut. Blenduję i gotowe.