Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca ciało i duszę zupa krem z dyni i imbiru. Gęsta, aromatyczna, a do tego idealna na wegan i wegetarian.
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 210
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 118
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 207
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 305
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 65
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 210
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 118
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 207
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 305
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 65
Składniki
Dynię, imbir, marchew, cebulę, czosnek, ziemniaka obieramy i kroimy. Papryczkę kroimy w niedużą kostkę. Na oleju smażymy warzywa, aż lekko się zarumienią. W ten sposób uwolnimy cały ich aromat. Zalewamy mlekiem kokosowym i bulionem, doprawiamy pastą curry, curry mielonym, gałką, trawą cytrynową i cukrem. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Całość miksujemy blenderem na gładka masę. Jeśli jest za gęsta możemy dodać trochę wody lub bulionu. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku.