Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca ciało i duszę zupa krem z dyni i imbiru. Gęsta, aromatyczna, a do tego idealna na wegan i wegetarian.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8737
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7447
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5089
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328158
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8737
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7447
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5089
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328158
Składniki
Dynię, imbir, marchew, cebulę, czosnek, ziemniaka obieramy i kroimy. Papryczkę kroimy w niedużą kostkę. Na oleju smażymy warzywa, aż lekko się zarumienią. W ten sposób uwolnimy cały ich aromat. Zalewamy mlekiem kokosowym i bulionem, doprawiamy pastą curry, curry mielonym, gałką, trawą cytrynową i cukrem. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Całość miksujemy blenderem na gładka masę. Jeśli jest za gęsta możemy dodać trochę wody lub bulionu. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku.