Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca ciało i duszę zupa krem z dyni i imbiru. Gęsta, aromatyczna, a do tego idealna na wegan i wegetarian.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 48
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 33
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 48
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 33
Składniki
Dynię, imbir, marchew, cebulę, czosnek, ziemniaka obieramy i kroimy. Papryczkę kroimy w niedużą kostkę. Na oleju smażymy warzywa, aż lekko się zarumienią. W ten sposób uwolnimy cały ich aromat. Zalewamy mlekiem kokosowym i bulionem, doprawiamy pastą curry, curry mielonym, gałką, trawą cytrynową i cukrem. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Całość miksujemy blenderem na gładka masę. Jeśli jest za gęsta możemy dodać trochę wody lub bulionu. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku.