Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedną z najbardziej jesiennych zup jest oczywiście ta z dyni. Można zrobić ją na wiele sposobów. Ewa Wachowicz przygotuje ją z odmiany hokkaido na wywarze warzywnym. Nietypowym dodatkiem, który urozmaici smak potrawy, są kurki. Przepis pochodzi z 523. odcinka programu "Ewa gotuje".
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 234
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 146
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27861
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 137
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 234
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 146
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27861
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 137
Składniki
Dynię rozkroić, łyżką usunąć pestki. Następnie pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i też pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle (1 łyżka). dorzucić posiekaną cebulę. Zalać wywarem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przykryć i gotować do miękkości.
Kurki usmażyć na patelni na łyżce masła.
Zupę zmiksować na gładki krem. Zakwasić sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać gałkę muszkatołową. Zabielić zahartowaną śmietaną.
Podawać z kurkami i pesto z pietruszki.