Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedną z najbardziej jesiennych zup jest oczywiście ta z dyni. Można zrobić ją na wiele sposobów. Ewa Wachowicz przygotuje ją z odmiany hokkaido na wywarze warzywnym. Nietypowym dodatkiem, który urozmaici smak potrawy, są kurki. Przepis pochodzi z 523. odcinka programu "Ewa gotuje".
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 24
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 529
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 107
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 537
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 24
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 529
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 107
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 537
Składniki
Dynię rozkroić, łyżką usunąć pestki. Następnie pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i też pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle (1 łyżka). dorzucić posiekaną cebulę. Zalać wywarem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przykryć i gotować do miękkości.
Kurki usmażyć na patelni na łyżce masła.
Zupę zmiksować na gładki krem. Zakwasić sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać gałkę muszkatołową. Zabielić zahartowaną śmietaną.
Podawać z kurkami i pesto z pietruszki.