Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedną z najbardziej jesiennych zup jest oczywiście ta z dyni. Można zrobić ją na wiele sposobów. Ewa Wachowicz przygotuje ją z odmiany hokkaido na wywarze warzywnym. Nietypowym dodatkiem, który urozmaici smak potrawy, są kurki. Przepis pochodzi z 523. odcinka programu "Ewa gotuje".
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 54
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 799
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 103
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 54
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 799
Polecam ten przepis na szynkę pieczoną zarówno na obiad podaną z sosem jak i...
Odsłon: 103
Składniki
Dynię rozkroić, łyżką usunąć pestki. Następnie pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i też pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle (1 łyżka). dorzucić posiekaną cebulę. Zalać wywarem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przykryć i gotować do miękkości.
Kurki usmażyć na patelni na łyżce masła.
Zupę zmiksować na gładki krem. Zakwasić sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać gałkę muszkatołową. Zabielić zahartowaną śmietaną.
Podawać z kurkami i pesto z pietruszki.