Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2179
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3287
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1341
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2090
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2179
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3287
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1341
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2090
Składniki
Mięso włożyłam do garnka z półtora litrem zimnej wody. Włączyłam ogień, dodałam ziele i liście. Od momentu zagotowania zaczęłam liczyć czas. W sumie będzie godzina. Po pół godzinie dodałam pokrojone warzywa bez fasolki i kaszę. Mrożona fasolka zawsze jest zblanszowana, potrzebuje mniej czasu- około 10 minut. Dodałam ją na 10 minut przed końcem gotowania. Na sam koniec zupę doprawiłam- sól nie wniknie w warzywa. Dodałam koncentrat dla smaku i koloru, i po wyłączeniu ognia dodałam pokrojoną natkę. Zupa jest smaczna i lekka, w sam raz, żeby odpocząć trochę po świętach. Smacznego :)