Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 112
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1594
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 198
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 112
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1594
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 198
Składniki
Mięso włożyłam do garnka z półtora litrem zimnej wody. Włączyłam ogień, dodałam ziele i liście. Od momentu zagotowania zaczęłam liczyć czas. W sumie będzie godzina. Po pół godzinie dodałam pokrojone warzywa bez fasolki i kaszę. Mrożona fasolka zawsze jest zblanszowana, potrzebuje mniej czasu- około 10 minut. Dodałam ją na 10 minut przed końcem gotowania. Na sam koniec zupę doprawiłam- sól nie wniknie w warzywa. Dodałam koncentrat dla smaku i koloru, i po wyłączeniu ognia dodałam pokrojoną natkę. Zupa jest smaczna i lekka, w sam raz, żeby odpocząć trochę po świętach. Smacznego :)