Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiemy jak Wy, ale my uwielbiamy zupy. Szczególnie te polskie, tradycyjne, które kojarzą się nam z dzieciństwem. Zupa fasolowa jest właśnie jedną z tych, które od zawsze przypominają nam "chaos" w kuchni, rozmowami...szkoda, że to zanika...ludzie żyją w ciągłym pędzie, więc zachęcamy by chociaż w weekendy wspólnie gotować.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 165
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9418
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 993
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 165
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9418
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 993
Składniki
Fasolę zalewamy zimną wodą i moczymy przez noc. Następnie osączamy, przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę, seler i boczek oraz pora pokrojonego w piórka. Całość zalewamy wodą (ok. 1,5 l), solimy, dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Godzinę po gotowaniu dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości warzyw. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.