Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną zupkę fasolową. Na chłodniejsze dni będzie idealna.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3842
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414719
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3842
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414719
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2388
Składniki
Fasolę Jaś moczymy w wodzie całą noc. Na drugi dzień gotujemy w bulionie. Następnie obieramy marchewkę, pietruszkę korzeń i kroimy w plasterki. Ziemniaki również obieramy i kroimy w kostkę. Gdy fasola będzie na wpół miękka dodajemy warzywa do garnka. Kiełbasę kroimy w kostkę i również dodajemy do garnka. Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju aby się przyrumienił. Dodajemy do zupy. Jak warzywa i fasola będą miękkie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem