Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym zaproponować zupę z fasoli białej. Zupa jest bardzo pożywna i sycąca, a za razem smakuje podobnie jak fasolka po bretońsku. Do zupy dodałam swojski przecier pomidorowy przygotowany ze świeżych pomidorów i lekką zasmażkę.
garnek, patelnia, nóż,
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 489
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 663
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1096
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 124
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 189
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6044
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 489
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 663
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1096
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 124
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 189
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6044
Składniki
Fasolę opłukać, a następnie namoczyć w wodzie przez około 5 godzin (dlatego ze jest to fasolka średnia). Po namoczeniu i odlaniu wody fasolkę przełożyć do gotującego się wywaru z boczku wędzonego oraz mięsa, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować około 30 minut, wyjąć z zupy mięso, boczek i pokroić. Cebule i ząbki czosnku po obraniu i pokrojeniu podsmażyć razem z pokrojoną w plastry kiełbasą. Podsmażone składniki wraz z pokrojonym boczkiem i mięsem dodać do zupy i gotować do miękkości fasolki. Dodać przyprawy oraz przecier ze świeżych pomidorów. Na koniec do zupy fasolowej dodać lekką zasmażkę przygotowaną z masła i mąki. Podawać z pieczywem. Rada; Do zupy oprócz przecieru swojej roboty możemy dodać 2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego lub pasty pomidorowej (ja nie dodaję, dodaję gdy gotuję fasolkę po bretońsku).
Zupa po ugotowaniu.