Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym zaproponować zupę z fasoli białej. Zupa jest bardzo pożywna i sycąca, a za razem smakuje podobnie jak fasolka po bretońsku. Do zupy dodałam swojski przecier pomidorowy przygotowany ze świeżych pomidorów i lekką zasmażkę.
garnek, patelnia, nóż,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19812
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 477
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 460
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6872
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242605
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19812
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 477
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 460
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6872
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242605
Składniki
Fasolę opłukać, a następnie namoczyć w wodzie przez około 5 godzin (dlatego ze jest to fasolka średnia). Po namoczeniu i odlaniu wody fasolkę przełożyć do gotującego się wywaru z boczku wędzonego oraz mięsa, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować około 30 minut, wyjąć z zupy mięso, boczek i pokroić. Cebule i ząbki czosnku po obraniu i pokrojeniu podsmażyć razem z pokrojoną w plastry kiełbasą. Podsmażone składniki wraz z pokrojonym boczkiem i mięsem dodać do zupy i gotować do miękkości fasolki. Dodać przyprawy oraz przecier ze świeżych pomidorów. Na koniec do zupy fasolowej dodać lekką zasmażkę przygotowaną z masła i mąki. Podawać z pieczywem. Rada; Do zupy oprócz przecieru swojej roboty możemy dodać 2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego lub pasty pomidorowej (ja nie dodaję, dodaję gdy gotuję fasolkę po bretońsku).
Zupa po ugotowaniu.