Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa fasolowa z mięsem, pieczarkami i papryką.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 347
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 422
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 816
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 347
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 422
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 816
Składniki
1 - Do wrzącej nie solonej wody wrzucamy wcześniej wymytą i wymoczoną fasolę, i gotujemy do miękkości. 2 - pieczarki, paprykę, cebulę, kiełbasę, boczek i czosnek kroimy w kostkę 3 - kostki boczku i kiełbasy smażymy na patelni bez tłuszczu, później dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. 4 - Gdy fasola robi się lekko miękka dodajemy listki laurowe, pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę oraz zgnieciony pieprz i ziele angielskie. 5 - Dodajemy usmażony boczek i kiełbasę z cebulką i kopiastą łyżkę domowej pasty rosołowej. 6 - Gotujemy do chwili aż fasola będzie miękka i dodajemy garść majeranku, puszkę pomidorów krojonych i koncentrat pomidorowy. 7 - Gotujemy jeszcze kilka minut próbując smak i doprawić w razie potrzeby. Smacznego !!!