Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem w kuchni warto pokombinować, bo wychodzą całkiem apetyczne eksperymenty ;) Polecam ;)
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 454
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 1039
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 95
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 454
Potrzebnych jest tylko 5 głównych składników i mamy szybką, prostą w wykonan...
Odsłon: 1039
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 95
Składniki
Fasolę umyć, zalać wodą i ostawić na kilka godzin. Udko z królika zalać wodą, dodać zieleninę, przyprawy i zagotować. Po ok. 30 min. do garnka przełożyć fasolkę razem z wodą, w której się moczyła. Gotować ok. 45 min.
Następnie dodać pokrojone ziemniaki i marchewkę. Gotować do miękkości. Udko wyciągnąć , obrać mięso i dodać do zupy.
Na patelni stopić boczek pokrojony w kostkę i na tłuszczu z mąki zrobić zasmażkę. Zasmażkę przełożyć do zupy, zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Przed podaniem można dodać natkę pietruszki. Smacznego!