Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem w kuchni warto pokombinować, bo wychodzą całkiem apetyczne eksperymenty ;) Polecam ;)
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 442
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 101
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 29
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 442
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 101
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 29
Składniki
Fasolę umyć, zalać wodą i ostawić na kilka godzin. Udko z królika zalać wodą, dodać zieleninę, przyprawy i zagotować. Po ok. 30 min. do garnka przełożyć fasolkę razem z wodą, w której się moczyła. Gotować ok. 45 min.
Następnie dodać pokrojone ziemniaki i marchewkę. Gotować do miękkości. Udko wyciągnąć , obrać mięso i dodać do zupy.
Na patelni stopić boczek pokrojony w kostkę i na tłuszczu z mąki zrobić zasmażkę. Zasmażkę przełożyć do zupy, zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Przed podaniem można dodać natkę pietruszki. Smacznego!