Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2821
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2821
Składniki
Fasolę namoczyłam przez noc. Dałam ją do dużego garnka, dodałam kości i zalałam wodą. Dodałam od razu liście, ziele i kminki. Zupa w sumie będzie gotowała się 1,5 h. Po godzinie wyjęłam kości i dodałam ziemniaki pokrojone w grubszą kostkę a marchew, cebulę, pietruszkę, pora i czosnek w drobną kostkę.
Pod koniec gotowania dodałam chili i roztarty majeranek. Zupę doprawiłam solą. Odjęłam część zupy i zmalaksowałam, w ten sposób naturalnie zagęściłam zupę bez dodawania zasmażek czy mąki. Obrałam mięso z kości i dodałam do zupy.
Smacznego :)