Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1230
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5757
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18361
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1230
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5757
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18361
Składniki
Fasolę namoczyłam przez noc. Dałam ją do dużego garnka, dodałam kości i zalałam wodą. Dodałam od razu liście, ziele i kminki. Zupa w sumie będzie gotowała się 1,5 h. Po godzinie wyjęłam kości i dodałam ziemniaki pokrojone w grubszą kostkę a marchew, cebulę, pietruszkę, pora i czosnek w drobną kostkę.
Pod koniec gotowania dodałam chili i roztarty majeranek. Zupę doprawiłam solą. Odjęłam część zupy i zmalaksowałam, w ten sposób naturalnie zagęściłam zupę bez dodawania zasmażek czy mąki. Obrałam mięso z kości i dodałam do zupy.
Smacznego :)