Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolowa na wędzonce

Zupa fasolowa na wędzonce

Autor:

Przepisów i artykułów: 556 Ocena: 11154

Dodano:

Odsłon: 3470

Klasyczna jesienna zupa.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolę namoczyłam przez noc. Dałam ją do dużego garnka, dodałam kości i zalałam wodą. Dodałam od razu liście, ziele i kminki. Zupa w sumie będzie gotowała się 1,5 h.
    Po godzinie wyjęłam kości i dodałam ziemniaki pokrojone w grubszą kostkę a marchew, cebulę, pietruszkę, pora i czosnek w drobną kostkę.

  2. Pod koniec gotowania dodałam chili i roztarty majeranek.
    Zupę doprawiłam solą.

    Odjęłam część zupy i zmalaksowałam, w ten sposób naturalnie zagęściłam zupę bez dodawania zasmażek czy mąki.

    Obrałam mięso z kości i dodałam do zupy.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń