Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2215
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1309
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 480
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3475
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1088
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2215
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1309
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 480
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3475
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1088
Składniki
Fasolę namoczyłam przez noc. Dałam ją do dużego garnka, dodałam kości i zalałam wodą. Dodałam od razu liście, ziele i kminki. Zupa w sumie będzie gotowała się 1,5 h. Po godzinie wyjęłam kości i dodałam ziemniaki pokrojone w grubszą kostkę a marchew, cebulę, pietruszkę, pora i czosnek w drobną kostkę.
Pod koniec gotowania dodałam chili i roztarty majeranek. Zupę doprawiłam solą. Odjęłam część zupy i zmalaksowałam, w ten sposób naturalnie zagęściłam zupę bez dodawania zasmażek czy mąki. Obrałam mięso z kości i dodałam do zupy.
Smacznego :)