Do góry

Zupy Przepis na:

zupa fasolowa wg mojej tesciowej

zupa fasolowa wg mojej tesciowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4770

Dodano:

Odsłon: 9925

Przyznam szczerze, ze poczatkowo bylam sceptycznie nastawiona do tego przepisu- jak sie okazalo, niepotrzebnie. Zupa jest smaczna, sycaca- dla mnie idealna :)

Składniki

  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • 200 g fasolki szparagowej (zoltej)
  • 1 jajko
  • 100 ml kwasnej smietany 12%
  • 100 ml mleka
  • natka pietruszki, sol, pieprz, mielona slodka papryka
  • lyzeczka oleju
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewke i pietruszke pokroic w drobna kostke, fasolke na kawalki dlugosci ok 2 cm. cebule posiekac. Do garnka wlac lyzeczke oleju, rozgac go i dodac posiekana cebule. Chwile przesmazyc, podlac woda i dusic do miekkosci.

    Nastepnie dodac warzywa, mielona slodka papryke i pieprz, smazyc razem ok minuty- zalac woda (ok 1,5 l) i gotowac do miekkosci.

    Smietane ubic lekko w misce, dodac lyzke zupy, wymieszac, dodac znow troche zupy i dobrze wymieszac, wlac do garnka, wymieszac z reszta zupy. Jajko ubic w miseczce, wlac do zupy i szybko wymieszac, dodac mleko. Podgrzewac na wolnym ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń