Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznam szczerze, ze poczatkowo bylam sceptycznie nastawiona do tego przepisu- jak sie okazalo, niepotrzebnie. Zupa jest smaczna, sycaca- dla mnie idealna :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3725
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5480
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5516
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3725
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5480
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5516
Składniki
Marchewke i pietruszke pokroic w drobna kostke, fasolke na kawalki dlugosci ok 2 cm. cebule posiekac. Do garnka wlac lyzeczke oleju, rozgac go i dodac posiekana cebule. Chwile przesmazyc, podlac woda i dusic do miekkosci. Nastepnie dodac warzywa, mielona slodka papryke i pieprz, smazyc razem ok minuty- zalac woda (ok 1,5 l) i gotowac do miekkosci. Smietane ubic lekko w misce, dodac lyzke zupy, wymieszac, dodac znow troche zupy i dobrze wymieszac, wlac do garnka, wymieszac z reszta zupy. Jajko ubic w miseczce, wlac do zupy i szybko wymieszac, dodac mleko. Podgrzewac na wolnym ogniu.