Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna propozycja bo ta potrawa ma swój specyficzny smak i jest bardzo syta. Polecam bo warto skosztować tego dania.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 98
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 98
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
Odmierzoną ilość fasoli zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc. Wodę możemy posolić i dosypać pieprzu. Na drugi dzień gotujemy fasolę do miękkości w tej samej wodzie z ziołami w której fasola się moczyła. Jeśli fasola jest jeszcze twarda a woda już się wygotowała to dolewamy innej i gotujemy.
W tzw międzyczasie obieramy marchewkę i selera i ścieramy na dużych oczkach.
Boczek wędzony kroimy w kostkę lub w paski bo lubię jak są większe kawałki.
Jak fasola jest już miękka to dodajemy pozostałe składniki oraz doprawiamy solą, pieprzem i majrankiem mieszamy i na małym ogniu gotujemy do miękkości pozostałych składników.
A teraz to już tylko kawałek smacznego chleba i smacznego.