Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna propozycja bo ta potrawa ma swój specyficzny smak i jest bardzo syta. Polecam bo warto skosztować tego dania.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 395
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 369
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 395
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 822
Składniki
Odmierzoną ilość fasoli zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc. Wodę możemy posolić i dosypać pieprzu. Na drugi dzień gotujemy fasolę do miękkości w tej samej wodzie z ziołami w której fasola się moczyła. Jeśli fasola jest jeszcze twarda a woda już się wygotowała to dolewamy innej i gotujemy.
W tzw międzyczasie obieramy marchewkę i selera i ścieramy na dużych oczkach.
Boczek wędzony kroimy w kostkę lub w paski bo lubię jak są większe kawałki.
Jak fasola jest już miękka to dodajemy pozostałe składniki oraz doprawiamy solą, pieprzem i majrankiem mieszamy i na małym ogniu gotujemy do miękkości pozostałych składników.
A teraz to już tylko kawałek smacznego chleba i smacznego.