Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa z aromatycznym czosnkiem i ziołami. Idealna na zimowe dni.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy i dodajemy czosnek pokrojony na plasterki. Smażymy chwilę, aż czosnek puści swój aromat. Dodajemy wino dusimy pod przykryciem 5 minut, po czym zalewamy bulionem i dodajemy koncentrat pomidorowy oraz zioła. Zupę doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy płomień. Fasolę osączamy z zalewy, dodajemy do zupy i grzejemy 10 min na wolnym ogniu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i ulubionym pieczywem.