Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykle robię fasolówkę z namoczonej fasoli, ale tym razem nie miałam na to czasu. Z fasoli w puszce wyszła równie smakowita. Polecam :)
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20594
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2286
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 43
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20594
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2286
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 43
Składniki
Do garnka wkładamy żeberka surowe i wędzone oraz udko z kurczaka. Zalewamy wodą, dodajemy 10 ziarenek ziela angielskiego i 4 listki laurowe.
Włoszczyznę obieramy i myjemy. Marchewki kroimy w kostkę, resztę warzyw kroimy tylko na pół i przekładamy wszystko do garnka z mięsem. Przykrywamy przykrywką i wstawiamy na bardzo mały ogień.
Gotujemy ok 2h, w międzyczasie zbieramy szumy.
Po tym czasie boczek i cebulę kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy na patelni na złoto. Dodajemy do zupy.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.
Z zupy wyjmujemy żeberka i kurczaka, oddzielamy mięso od kości. Mięso kroimy w kostkę i dodajemy z powrotem do garnka. Dodajemy również fasolę wraz z zalewą i całą torebkę majeranku.
Gotujemy do momentu, aż mięso i ziemniaki zmiękną.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem - z solą uważajmy, bo boczek jest już słony.
Smacznego :)