Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie gołąbki, a nie goszczą w waszym domu zbyt często ze względu na długi czas ich przygotowania, zupa gołąbkowa będzie idealną alternatywą. Pożywna, pyszna, w niczym nie ustępująca smakowi gołąbków. I co najważniejsze - szybko się ją robi.
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 470
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 44
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 75
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 470
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 44
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 75
Składniki
Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulkę, dodaj mięso, sól i słodką paprykę. Podsmaż wszystko do zrumienia, dodaj starte na tarce o grubych oczkach jarzyny - marchewkę, pietruszkę, selera. Wymieszaj wszystko i duś na patelni ok. 5 minut.
Do gotującego się wywaru warzywnego lub mięsnego wrzuć mięso z warzywami z patelni. Dodaj ryż, pomidory wraz z sokiem oraz poszatkowaną na drobno kapustę. Dorzuć ziele angielskie, liść laurowy, odrobinę ostrej papryki, sól i pieprz. Jeśli zupa jest za kwaśna, można dodać odrobinę cukru.
Zupę gołąbkową gotujemy jeszcze 20-30 minut, aż kapusta zmięknie a ryż się rozpadnie. Zupę można posypać przed podaniem świeżym koperkiem lub pietruszką.