Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa gołąbkowa z mięsem mielonym i ryżem. Z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. Warto przygotować większą porcję, żeby została również na drugi dzień. Po odgrzaniu smakuje tak samo dobrze jak pierwszego dnia.
Polecam.
Odsłon: 816
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1533
Polecam.
Odsłon: 816
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1533
Składniki
W dużym garnku rozgrzej 3 łyżki oleju. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na złoty kolor. Następnie do garnka dorzuć mięso mielone. Smaż składniki przez około 5-7 minut.
Marchewki i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Kapustę drobno poszatkuj. Warzywa dodaj do garnka z mięsem. Wlej wodę. Całość duś pod przykryciem przez około 20-30 minut. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawy. Zupę gotuj przez kolejne 15 minut (do miękkości).