Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3143
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3751
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1281
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3143
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3751
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1281
Składniki
Groch wypłukać i zalać ciepłą wodą na kilka godzin(albo na noc),następnie posolić i ugotować w tej samej wodzie aż groch zacznie sie rozpadać.Boczek zalać 1,5 litra wody wrzucić jarzyny i ugotować wywar.Ugotowany groch przecierać partiami na druszlaku najlepiej używając tłuczka do ziemniaków i co chwile przelewając wywarem z boczku(skórki z grochu za każdym razem wyrzucać do kosza).Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju dodać pokrojony boczek i razem smażyć 3-4 minuty posypać łyżką mąki wymieszać ,dodać do przetartego grochu doprawić majerankiem i jesli trzeba to solą i wszystko razem zagotować.Podawać z grzankami.Życze smacznego.