Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca grochówka na wędzonym boczku.
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 36
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 61
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2328
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 31
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 36
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 61
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2328
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem, serem i pomidorami to bardzo pyszna i zdro...
Odsłon: 31
Składniki
Groch wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą, moczymy 0,5 godziny. Po czasie moczenia, groch płuczemy w zimnej wodzie i wrzucamy do garnka z gotującą się wodą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Gotujemy do momentu gdy groch będzie na 80% miękki, dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, 2 łyżki suszonej włoszczyzny i wędzony boczek, doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Gotujemy do miękkości ziemniaków i boczku. Podczas gotowania dodajemy 1 łyżkę domowej pasty rosołowej, pokrojony czosnek oraz 2 łyżki majeranku. Gotujemy jeszcze 15 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Smacznego!!!