Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę grochową z zapalaną mąką na wędzonce gotowana
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1433
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1433
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości wędzone oraz marchew, zagotować i gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa a w trakcie gotowania dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie, liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną, po tym czasie dodać ziemniaki oraz groch i również gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i grochu
Jak ziemniaki z grochem są miękkie wsypać majeranek oraz dodać podsmażony boczek lekko pogotować następnie dodać zapaloną mąkę z olejem i rozmieszaną z wywarem od zupy również zagotować i zdjąć z ognia