Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę grochową z zapalaną mąką na wędzonce gotowana
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1137
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 84
Masz ochotę zrobić domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest to trudny...
Odsłon: 10534
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1137
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 84
Masz ochotę zrobić domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest to trudny...
Odsłon: 10534
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości wędzone oraz marchew, zagotować i gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa a w trakcie gotowania dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie, liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną, po tym czasie dodać ziemniaki oraz groch i również gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i grochu
Jak ziemniaki z grochem są miękkie wsypać majeranek oraz dodać podsmażony boczek lekko pogotować następnie dodać zapaloną mąkę z olejem i rozmieszaną z wywarem od zupy również zagotować i zdjąć z ognia