Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę grochową z zapalaną mąką na wędzonce gotowana
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14342
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1669
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16406
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6597
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14342
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1669
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16406
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6597
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości wędzone oraz marchew, zagotować i gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa a w trakcie gotowania dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie, liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną, po tym czasie dodać ziemniaki oraz groch i również gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i grochu
Jak ziemniaki z grochem są miękkie wsypać majeranek oraz dodać podsmażony boczek lekko pogotować następnie dodać zapaloną mąkę z olejem i rozmieszaną z wywarem od zupy również zagotować i zdjąć z ognia