Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę grochową z zapalaną mąką na wędzonce gotowana
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1969
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2669
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1969
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2669
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości wędzone oraz marchew, zagotować i gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa a w trakcie gotowania dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie, liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną, po tym czasie dodać ziemniaki oraz groch i również gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i grochu
Jak ziemniaki z grochem są miękkie wsypać majeranek oraz dodać podsmażony boczek lekko pogotować następnie dodać zapaloną mąkę z olejem i rozmieszaną z wywarem od zupy również zagotować i zdjąć z ognia