Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z dodatkiem smażonej kiełbasy. Propozycja na szybką zupę grochową.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4444
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12670
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4444
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12670
Składniki
Kość wędzona opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, w razie potrzeby zbierz szumowiny. Dodaj obrane warzywa i przyprawy, gotuj około pół godziny.
Zupę z torebki przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj do zupy, zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem na koniec dodaj śmietanę. Na patelni rozgrzej smalec, dodaj pokrojoną w pół plasterki kiełbasę . Usmaż na rumiano. Makaron ugotuj według przepisu. Zupę podaj z ugotowanym makaronem, podsmażoną kiełbasą i natką pietruszki.