Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupa z dodatkiem smażonej kiełbasy. Propozycja na szybką zupę grochową.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 127
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31290
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 127
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31290
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Kość wędzona opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, w razie potrzeby zbierz szumowiny. Dodaj obrane warzywa i przyprawy, gotuj około pół godziny.
Zupę z torebki przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj do zupy, zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem na koniec dodaj śmietanę. Na patelni rozgrzej smalec, dodaj pokrojoną w pół plasterki kiełbasę . Usmaż na rumiano. Makaron ugotuj według przepisu. Zupę podaj z ugotowanym makaronem, podsmażoną kiełbasą i natką pietruszki.