Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna Grochówka w nowej odsłonie
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 496
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 131
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 296
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 339
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 496
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 131
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 296
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 339
Składniki
Do miski lub garnka wyspać groch i namoczyć przez całą noc. Na następny dzień zaczynamy gotować zupę do garnka wlewamy zimna wodę z kranu dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i pietruszkę i ziemniakami pokrojone w kostkę zostawić na gazie aż się zagotuje w między czasie na patelnię dajemy olej i podsmażamy cebulę gdy cebula się zeszkli dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę i przykrywamy na parę minut gdy zupa zaczyna się gotować i warzywa są miękkie dodajemy groch i mieszamy bardzo intensywnie Zupę podajemy na głębokim talerzu na samo dno dajemy kiełbasę z cebulą wszystko zalewamy zupa można udekorować suszonym lubczykiem na górze smacznego życzę