Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna Grochówka w nowej odsłonie
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 281
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 131
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 137
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 72
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 281
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 131
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 137
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 72
Składniki
Do miski lub garnka wyspać groch i namoczyć przez całą noc. Na następny dzień zaczynamy gotować zupę do garnka wlewamy zimna wodę z kranu dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i pietruszkę i ziemniakami pokrojone w kostkę zostawić na gazie aż się zagotuje w między czasie na patelnię dajemy olej i podsmażamy cebulę gdy cebula się zeszkli dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę i przykrywamy na parę minut gdy zupa zaczyna się gotować i warzywa są miękkie dodajemy groch i mieszamy bardzo intensywnie Zupę podajemy na głębokim talerzu na samo dno dajemy kiełbasę z cebulą wszystko zalewamy zupa można udekorować suszonym lubczykiem na górze smacznego życzę