Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I aromatyczna zupa z leśnych grzybów smakuje wybornie. Zaskoczysz jej smakiem dosłownie wszystkich.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17520
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6684
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17520
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6684
 
         
         
                Składniki
Grzyby suszone zalać letnią wodą i zostawić na noc. Gotować do miękkości w wodzie w której się moczyły wloszczyzne obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować osobno. Grzyby odcedzić, a wyważ wlać do włoszczyzny i gotować razem na małym ogniu przez 15 min poczym wyjąć wloszczyzne. Miękkie Grzyby pokroić w drobną kostkę I dodać do zupy. Z mąki i tłuszczu sporządzić zasmażkę I stopnia ( jasną) i połączyć z zupą. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Dodać zahartowana śmietanę I delikatnie zagotować, wyłączyć palnik i dodać odrobinę estragonu dobrze zamieszać. Podawać z makaronem ( nitki ) lub kluseczkami. Gotowe. SMACZNEGGO!!!