Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I aromatyczna zupa z leśnych grzybów smakuje wybornie. Zaskoczysz jej smakiem dosłownie wszystkich.
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 327
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 491
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 714
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 327
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 491
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 714
Składniki
Grzyby suszone zalać letnią wodą i zostawić na noc. Gotować do miękkości w wodzie w której się moczyły wloszczyzne obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować osobno. Grzyby odcedzić, a wyważ wlać do włoszczyzny i gotować razem na małym ogniu przez 15 min poczym wyjąć wloszczyzne. Miękkie Grzyby pokroić w drobną kostkę I dodać do zupy. Z mąki i tłuszczu sporządzić zasmażkę I stopnia ( jasną) i połączyć z zupą. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Dodać zahartowana śmietanę I delikatnie zagotować, wyłączyć palnik i dodać odrobinę estragonu dobrze zamieszać. Podawać z makaronem ( nitki ) lub kluseczkami. Gotowe. SMACZNEGGO!!!