Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I aromatyczna zupa z leśnych grzybów smakuje wybornie. Zaskoczysz jej smakiem dosłownie wszystkich.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7508
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2532
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70844
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7508
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2532
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70844
Składniki
Grzyby suszone zalać letnią wodą i zostawić na noc. Gotować do miękkości w wodzie w której się moczyły wloszczyzne obrać, umyć, pokroić na mniejsze kawałki i ugotować osobno. Grzyby odcedzić, a wyważ wlać do włoszczyzny i gotować razem na małym ogniu przez 15 min poczym wyjąć wloszczyzne. Miękkie Grzyby pokroić w drobną kostkę I dodać do zupy. Z mąki i tłuszczu sporządzić zasmażkę I stopnia ( jasną) i połączyć z zupą. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Dodać zahartowana śmietanę I delikatnie zagotować, wyłączyć palnik i dodać odrobinę estragonu dobrze zamieszać. Podawać z makaronem ( nitki ) lub kluseczkami. Gotowe. SMACZNEGGO!!!