Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszną zupę z suszonych grzybów, z ryżem i nieprzyzwoitą ilością śmietany. Zapach gotujących się grzybów potrafi rozbudzić apetyt!
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4809
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4753
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44657
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 326
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4809
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4753
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44657
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 326
Składniki
Pokruszone grzyby wrzucamy do garnka z zimną wodą i namaczamy ok godziny.
Następnie wrzucamy do tego porcję rosołową, warzywa w całości i gotujemy do momentu, aż warzywa zmiękną i powstanie wywar.
Wyjmujemy warzywa i kurczaka i podbijamy zupę (w 1/2 szklanki mleka rozpuszczamy łyżką mąki, dokładnie mieszamy i przez sitko wlewamy do zupy).
Zupę przyprawiamy vegetą, solą i pieprzem do smaku, oraz dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki. Gotujemy jeszcze ok 15 min. na wolnym ogniu, przykrywamy i odstawiamy.
Podajemy z ryżem, dekorujemy śmietaną i natką pietruszki.
Smacznego! :)