Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszną zupę z suszonych grzybów, z ryżem i nieprzyzwoitą ilością śmietany. Zapach gotujących się grzybów potrafi rozbudzić apetyt!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 784
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8121
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13008
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 350
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 121
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2221
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 784
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8121
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13008
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 350
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 121
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2221
Składniki
Pokruszone grzyby wrzucamy do garnka z zimną wodą i namaczamy ok godziny.
Następnie wrzucamy do tego porcję rosołową, warzywa w całości i gotujemy do momentu, aż warzywa zmiękną i powstanie wywar.
Wyjmujemy warzywa i kurczaka i podbijamy zupę (w 1/2 szklanki mleka rozpuszczamy łyżką mąki, dokładnie mieszamy i przez sitko wlewamy do zupy).
Zupę przyprawiamy vegetą, solą i pieprzem do smaku, oraz dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki. Gotujemy jeszcze ok 15 min. na wolnym ogniu, przykrywamy i odstawiamy.
Podajemy z ryżem, dekorujemy śmietaną i natką pietruszki.
Smacznego! :)