Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszną zupę z suszonych grzybów, z ryżem i nieprzyzwoitą ilością śmietany. Zapach gotujących się grzybów potrafi rozbudzić apetyt!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Składniki
Pokruszone grzyby wrzucamy do garnka z zimną wodą i namaczamy ok godziny.
Następnie wrzucamy do tego porcję rosołową, warzywa w całości i gotujemy do momentu, aż warzywa zmiękną i powstanie wywar.
Wyjmujemy warzywa i kurczaka i podbijamy zupę (w 1/2 szklanki mleka rozpuszczamy łyżką mąki, dokładnie mieszamy i przez sitko wlewamy do zupy).
Zupę przyprawiamy vegetą, solą i pieprzem do smaku, oraz dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki. Gotujemy jeszcze ok 15 min. na wolnym ogniu, przykrywamy i odstawiamy.
Podajemy z ryżem, dekorujemy śmietaną i natką pietruszki.
Smacznego! :)