Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, rozgrzewająca zupa.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28561
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9634
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2140
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4133
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 826
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28561
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9634
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2140
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4133
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 826
Składniki
Grzyby zalać 2 litrami ciepłej wody na 40 minut. Gotować w tej samej wody w, której się moczyły, przez 45 min pod przykryciem. Ugotowane grzyby wyjąć i odłożyć, wywar przecedzić. Wywar warzywny ugotować z 1 litra wody i włoszczyzny.
Warzywa wyjąć, oba wywary połączyć, przyprawić do smaku. Dodać śmietanę wcześniej zahartowaną kilkoma łyżkami wywaru. Kaszę osobno ugotować, rozłożyć na talerze, zalać zupą dodać grzyby pokrojone w paski.