Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, rozgrzewająca zupa.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 981
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4254
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 579
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 946
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3880
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 981
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4254
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 579
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 946
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3880
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Składniki
Grzyby zalać 2 litrami ciepłej wody na 40 minut. Gotować w tej samej wody w, której się moczyły, przez 45 min pod przykryciem. Ugotowane grzyby wyjąć i odłożyć, wywar przecedzić. Wywar warzywny ugotować z 1 litra wody i włoszczyzny.
Warzywa wyjąć, oba wywary połączyć, przyprawić do smaku. Dodać śmietanę wcześniej zahartowaną kilkoma łyżkami wywaru. Kaszę osobno ugotować, rozłożyć na talerze, zalać zupą dodać grzyby pokrojone w paski.