Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, rozgrzewająca zupa.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 87
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1022
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 87
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1022
Składniki
Grzyby zalać 2 litrami ciepłej wody na 40 minut. Gotować w tej samej wody w, której się moczyły, przez 45 min pod przykryciem. Ugotowane grzyby wyjąć i odłożyć, wywar przecedzić. Wywar warzywny ugotować z 1 litra wody i włoszczyzny.
Warzywa wyjąć, oba wywary połączyć, przyprawić do smaku. Dodać śmietanę wcześniej zahartowaną kilkoma łyżkami wywaru. Kaszę osobno ugotować, rozłożyć na talerze, zalać zupą dodać grzyby pokrojone w paski.