Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam jesień za grzybobranie. Wspaniale jest móc przygotować z własnoręcznie zebranych grzybków jakieś fajne danie. Ja dzisiaj wybrałam klasyczną grzybową zupkę tym razem z dodatkiem kaszy pęczak.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1575
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231993
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5072
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1575
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231993
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5072
Składniki
Marchewkę, seler, cebulę obrać. Marchewkę, seler i grzyby umyć. Cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę oraz selera pokroić w słupki. Grzyby pokroić w plastry.
Kaszę ugotować w ok 200 ml wody, posolić. Gotować do wchłonięcia wody, mieszać.
W garnku rozgrzać olej. Podsmażyć na nim marchewkę oraz selera. Dodać cebulę, podlać wodą. Dusić przez ok 5 minut. Dodać grzyby oraz przyprawy. Zalać wrzątkiem do pełnego garnka. (Użyłam garnka średniej wielkości. Tak żeby zupa była dość gęsta.) Gotować. Dodać kaszę.
Do śmietany dodać mąkę, dokładnie wymieszać. Dodać do zupy, mieszać. Doprowadzić do zagotowania. Smacznego! :)