Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam jesień za grzybobranie. Wspaniale jest móc przygotować z własnoręcznie zebranych grzybków jakieś fajne danie. Ja dzisiaj wybrałam klasyczną grzybową zupkę tym razem z dodatkiem kaszy pęczak.
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 121
Grzyby zebrane przez moje dzieci i oto z tych grzybów zapasy grzybów suszonych.
Odsłon: 45
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 283
Schab w sosie cebulowym to przepyszne polskie danie, które łączy w sobie kruc...
Odsłon: 278
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 121
Grzyby zebrane przez moje dzieci i oto z tych grzybów zapasy grzybów suszonych.
Odsłon: 45
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 283
Schab w sosie cebulowym to przepyszne polskie danie, które łączy w sobie kruc...
Odsłon: 278
Składniki
Marchewkę, seler, cebulę obrać. Marchewkę, seler i grzyby umyć. Cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę oraz selera pokroić w słupki. Grzyby pokroić w plastry.
Kaszę ugotować w ok 200 ml wody, posolić. Gotować do wchłonięcia wody, mieszać.
W garnku rozgrzać olej. Podsmażyć na nim marchewkę oraz selera. Dodać cebulę, podlać wodą. Dusić przez ok 5 minut. Dodać grzyby oraz przyprawy. Zalać wrzątkiem do pełnego garnka. (Użyłam garnka średniej wielkości. Tak żeby zupa była dość gęsta.) Gotować. Dodać kaszę.
Do śmietany dodać mąkę, dokładnie wymieszać. Dodać do zupy, mieszać. Doprowadzić do zagotowania. Smacznego! :)