Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam jesień za grzybobranie. Wspaniale jest móc przygotować z własnoręcznie zebranych grzybków jakieś fajne danie. Ja dzisiaj wybrałam klasyczną grzybową zupkę tym razem z dodatkiem kaszy pęczak.
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 672
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 1277
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 276
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być je...
Odsłon: 212
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 672
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 1277
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 276
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być je...
Odsłon: 212
Składniki
Marchewkę, seler, cebulę obrać. Marchewkę, seler i grzyby umyć. Cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę oraz selera pokroić w słupki. Grzyby pokroić w plastry.
Kaszę ugotować w ok 200 ml wody, posolić. Gotować do wchłonięcia wody, mieszać.
W garnku rozgrzać olej. Podsmażyć na nim marchewkę oraz selera. Dodać cebulę, podlać wodą. Dusić przez ok 5 minut. Dodać grzyby oraz przyprawy. Zalać wrzątkiem do pełnego garnka. (Użyłam garnka średniej wielkości. Tak żeby zupa była dość gęsta.) Gotować. Dodać kaszę.
Do śmietany dodać mąkę, dokładnie wymieszać. Dodać do zupy, mieszać. Doprowadzić do zagotowania. Smacznego! :)