Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam jesień za grzybobranie. Wspaniale jest móc przygotować z własnoręcznie zebranych grzybków jakieś fajne danie. Ja dzisiaj wybrałam klasyczną grzybową zupkę tym razem z dodatkiem kaszy pęczak.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 37
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 21
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 113
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 122
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 37
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 21
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 113
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 122
Składniki
Marchewkę, seler, cebulę obrać. Marchewkę, seler i grzyby umyć. Cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę oraz selera pokroić w słupki. Grzyby pokroić w plastry.
Kaszę ugotować w ok 200 ml wody, posolić. Gotować do wchłonięcia wody, mieszać.
W garnku rozgrzać olej. Podsmażyć na nim marchewkę oraz selera. Dodać cebulę, podlać wodą. Dusić przez ok 5 minut. Dodać grzyby oraz przyprawy. Zalać wrzątkiem do pełnego garnka. (Użyłam garnka średniej wielkości. Tak żeby zupa była dość gęsta.) Gotować. Dodać kaszę.
Do śmietany dodać mąkę, dokładnie wymieszać. Dodać do zupy, mieszać. Doprowadzić do zagotowania. Smacznego! :)