Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam jesień za grzybobranie. Wspaniale jest móc przygotować z własnoręcznie zebranych grzybków jakieś fajne danie. Ja dzisiaj wybrałam klasyczną grzybową zupkę tym razem z dodatkiem kaszy pęczak.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 154
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 208
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1288
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 154
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 208
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1288
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Składniki
Marchewkę, seler, cebulę obrać. Marchewkę, seler i grzyby umyć. Cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę oraz selera pokroić w słupki. Grzyby pokroić w plastry.
Kaszę ugotować w ok 200 ml wody, posolić. Gotować do wchłonięcia wody, mieszać.
W garnku rozgrzać olej. Podsmażyć na nim marchewkę oraz selera. Dodać cebulę, podlać wodą. Dusić przez ok 5 minut. Dodać grzyby oraz przyprawy. Zalać wrzątkiem do pełnego garnka. (Użyłam garnka średniej wielkości. Tak żeby zupa była dość gęsta.) Gotować. Dodać kaszę.
Do śmietany dodać mąkę, dokładnie wymieszać. Dodać do zupy, mieszać. Doprowadzić do zagotowania. Smacznego! :)