Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza zupa grzybowa trochę inna niż za zwyczaj bo z makaronem. Zupę grzybową do tej pory gotowałam z ziemniakami, teraz postanowiłam to zmienić i wypróbować z makaronem. Zupa bardzo nam smakowała więc teraz tylko z makaronem.
patelnia, garnek, nóż, durszlak,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 544
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1339
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 544
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1339
Składniki
Warzywa obrać opłukać, marchewkę pokroić w plasterki , obraną cebulę pokroić w kostkę. Grzyby dokładnie oczyścić, umyć i pokroić w plastry, małe zostawić w całości. Na rozgrzanym maśle podsmażyć grzyby razem z cebulą, pod koniec dodać przygotowane warzywa i chwilkę jeszcze podsmażać. Całość dodać do ugotowanego wcześniej rosołu, gotować na wolnym ogniu około 40 minut. W razie potrzeby doprawić pieprzem i solą. Makaron ugotować w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzić, przepłukać zimną wodą i odsączyć na durszlaku. Makaron włożyć na talerze i zalać gotową zupą. Jak ktoś lubi zupę można zabielić śmietaną.