Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smakuje.
Szukasz szybkiej, a zarazem pożywnej przekąski do pracy? Nasza lekka sałatka...
Odsłon: 569
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 102
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 291
Szukasz szybkiej, a zarazem pożywnej przekąski do pracy? Nasza lekka sałatka...
Odsłon: 569
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 102
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 291
Składniki
Grzyby rozmrozić, pokroić w spore kawałki podobnej wielkości i włożyć do większego rondla z grubym dnem. Smażyć na maśle delikatnie mieszając, aż odparuje z nich sok. Dodać jeszcze trochę masła oraz posiekaną cebulę, smażyć razem przez chwilę, aż cebula się zeszkli. Wlać bulion (zupę można przygotować na wodzie) oraz wino i gotować przez około 10 - 15 minut na małym ogniu. Dodać liście laurowe, oraz kilka ziaren ziela angielskiego. Doprawić solą i pieprzem. Gotować do momentu, aż grzyby będą miękkie. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Dodać garść makaronu i gotować jeszcze kilka minut, aż zmięknie. Śmietanę połączyć z mąką, wymieszać z kilkoma łyżkami wywaru z zupy i przelać do garnka cały czas mieszając. Gotować jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.