Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smakuje.
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1143
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13605
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2794
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1143
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13605
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2794
Składniki
Grzyby rozmrozić, pokroić w spore kawałki podobnej wielkości i włożyć do większego rondla z grubym dnem. Smażyć na maśle delikatnie mieszając, aż odparuje z nich sok. Dodać jeszcze trochę masła oraz posiekaną cebulę, smażyć razem przez chwilę, aż cebula się zeszkli. Wlać bulion (zupę można przygotować na wodzie) oraz wino i gotować przez około 10 - 15 minut na małym ogniu. Dodać liście laurowe, oraz kilka ziaren ziela angielskiego. Doprawić solą i pieprzem. Gotować do momentu, aż grzyby będą miękkie. Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Dodać garść makaronu i gotować jeszcze kilka minut, aż zmięknie. Śmietanę połączyć z mąką, wymieszać z kilkoma łyżkami wywaru z zupy i przelać do garnka cały czas mieszając. Gotować jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.