Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, aromatyczna zupa grzybowa z ziemniakami, zagęszczona.
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 58
Polecam na kolację.
Odsłon: 181
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 20
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 58
Polecam na kolację.
Odsłon: 181
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 20
Składniki
Gotujemy bulion wołowy wraz z wkładką mięsną, warzywami i przyprawami, przecedzamy, mięso wyjmujemy, a warzywa kroimy w talarki, odstawiamy. Grzyby myjemy, gotujemy w 2 litrach powstałego bulionu, wyjmujemy, kroimy w odpowiadające nam kawałki, łączymy z bulionem i pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Ze śmietany i mąki przygotowujemy podprawkę, łączymy z zupą, dodajemy pokrojone warzywa, doprawiamy przyprawami do smaku, zagotowujemy. Przed podaniem posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Uwagi: Do porcji zupy można dodać makaron lub kaszę na sypko w zależności od upodobań smakowych. Ja lubię z ziemniakami. Zupę można również ugotować nz bulionie warzywnym, nie koniecznie wołowym.