Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, aromatyczna zupa grzybowa z ziemniakami, zagęszczona.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1601
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 717
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1601
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 717
Składniki
Gotujemy bulion wołowy wraz z wkładką mięsną, warzywami i przyprawami, przecedzamy, mięso wyjmujemy, a warzywa kroimy w talarki, odstawiamy. Grzyby myjemy, gotujemy w 2 litrach powstałego bulionu, wyjmujemy, kroimy w odpowiadające nam kawałki, łączymy z bulionem i pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Ze śmietany i mąki przygotowujemy podprawkę, łączymy z zupą, dodajemy pokrojone warzywa, doprawiamy przyprawami do smaku, zagotowujemy. Przed podaniem posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Uwagi: Do porcji zupy można dodać makaron lub kaszę na sypko w zależności od upodobań smakowych. Ja lubię z ziemniakami. Zupę można również ugotować nz bulionie warzywnym, nie koniecznie wołowym.