Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, aromatyczna zupa grzybowa z ziemniakami, zagęszczona.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 877
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22946
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15364
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 877
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22946
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15364
Składniki
Gotujemy bulion wołowy wraz z wkładką mięsną, warzywami i przyprawami, przecedzamy, mięso wyjmujemy, a warzywa kroimy w talarki, odstawiamy. Grzyby myjemy, gotujemy w 2 litrach powstałego bulionu, wyjmujemy, kroimy w odpowiadające nam kawałki, łączymy z bulionem i pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Ze śmietany i mąki przygotowujemy podprawkę, łączymy z zupą, dodajemy pokrojone warzywa, doprawiamy przyprawami do smaku, zagotowujemy. Przed podaniem posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Uwagi: Do porcji zupy można dodać makaron lub kaszę na sypko w zależności od upodobań smakowych. Ja lubię z ziemniakami. Zupę można również ugotować nz bulionie warzywnym, nie koniecznie wołowym.