Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, aromatyczna zupa grzybowa z ziemniakami, zagęszczona.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4839
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4776
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44705
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 353
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4839
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4776
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44705
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 353
Składniki
Gotujemy bulion wołowy wraz z wkładką mięsną, warzywami i przyprawami, przecedzamy, mięso wyjmujemy, a warzywa kroimy w talarki, odstawiamy. Grzyby myjemy, gotujemy w 2 litrach powstałego bulionu, wyjmujemy, kroimy w odpowiadające nam kawałki, łączymy z bulionem i pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Ze śmietany i mąki przygotowujemy podprawkę, łączymy z zupą, dodajemy pokrojone warzywa, doprawiamy przyprawami do smaku, zagotowujemy. Przed podaniem posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Uwagi: Do porcji zupy można dodać makaron lub kaszę na sypko w zależności od upodobań smakowych. Ja lubię z ziemniakami. Zupę można również ugotować nz bulionie warzywnym, nie koniecznie wołowym.