Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 147

Dodano:

Odsłon: 5951

Pyszna rozgrzewająca zupka i bardzo sycąca

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasole czerwoną, białą i kukurydzę konserwową wlewamy wraz z zalewą do garnka. zalewamy wodą tak aby całość przykryło, dorzucamy pare ziarenek ziela angielskiego i liść laurowy i gotujemy na małym ogniu.
    W tym czasie cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez prase. Paprykę kroimy w kosteczkę.

    Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego i dodajemy cebulę i czosnek.
    Gdy się lekko podsmażą dodajemy mięso mielone i smażymy.
    Po chwilo dodajemy paprykę czerwoną i czekamy jeszcze chwilę jak się lekko przesmaży.


    Całość przekładamy do gotującego się garnka i mieszamy.
    Patelkę zalewamy odrobiną wody i dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego. Mieszamy i dolewamy do naszego garnka.

    Na koniec wlewamy puszkę pomidorów, doprawiamy papryką czerwoną ostrą, kurkumą, solą i pieprzem.

    Gotujemy 15-20 minut do połączenia smaku.

    Zupka gotowa !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń