Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca zupka i bardzo sycąca
Fasole czerwoną, białą i kukurydzę konserwową wlewamy wraz z zalewą do garnka. zalewamy wodą tak aby całość przykryło, dorzucamy pare ziarenek ziela angielskiego i liść laurowy i gotujemy na małym ogniu.
W tym czasie cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez prase. Paprykę kroimy w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego i dodajemy cebulę i czosnek.
Gdy się lekko podsmażą dodajemy mięso mielone i smażymy.
Po chwilo dodajemy paprykę czerwoną i czekamy jeszcze chwilę jak się lekko przesmaży.
Całość przekładamy do gotującego się garnka i mieszamy.
Patelkę zalewamy odrobiną wody i dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego. Mieszamy i dolewamy do naszego garnka.
Na koniec wlewamy puszkę pomidorów, doprawiamy papryką czerwoną ostrą, kurkumą, solą i pieprzem.
Gotujemy 15-20 minut do połączenia smaku.
Zupka gotowa !
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 23
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 254
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 23
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 254
Składniki
Fasole czerwoną, białą i kukurydzę konserwową wlewamy wraz z zalewą do garnka. zalewamy wodą tak aby całość przykryło, dorzucamy pare ziarenek ziela angielskiego i liść laurowy i gotujemy na małym ogniu. W tym czasie cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez prase. Paprykę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego i dodajemy cebulę i czosnek. Gdy się lekko podsmażą dodajemy mięso mielone i smażymy. Po chwilo dodajemy paprykę czerwoną i czekamy jeszcze chwilę jak się lekko przesmaży. Całość przekładamy do gotującego się garnka i mieszamy. Patelkę zalewamy odrobiną wody i dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego. Mieszamy i dolewamy do naszego garnka. Na koniec wlewamy puszkę pomidorów, doprawiamy papryką czerwoną ostrą, kurkumą, solą i pieprzem. Gotujemy 15-20 minut do połączenia smaku. Zupka gotowa !
Przepisy Zupy
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa
Zupy
Zielony barszcz ukraiński według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa ogórkowa z ryżem zabielana serkiem topionym i śmietaną
Zupy
Botwinka z białą fasolą
Tradycyjna zupa szczawiowa
Tradycyjna zupa szczawiowa to dla wielu osób miłe wspomnienie z dzieciństwa,...
Odsłon: 95
Zielony barszcz ukraiński według Ewy Wachowicz
Wariacja na temat ukraińskiego barszczu. Zupa z mnóstwem zieleniny: czosnku n...
Odsłon: 94