Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rozgrzewająca zupka i bardzo sycąca
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Fasole czerwoną, białą i kukurydzę konserwową wlewamy wraz z zalewą do garnka. zalewamy wodą tak aby całość przykryło, dorzucamy pare ziarenek ziela angielskiego i liść laurowy i gotujemy na małym ogniu. W tym czasie cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez prase. Paprykę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego i dodajemy cebulę i czosnek. Gdy się lekko podsmażą dodajemy mięso mielone i smażymy. Po chwilo dodajemy paprykę czerwoną i czekamy jeszcze chwilę jak się lekko przesmaży. Całość przekładamy do gotującego się garnka i mieszamy. Patelkę zalewamy odrobiną wody i dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego. Mieszamy i dolewamy do naszego garnka. Na koniec wlewamy puszkę pomidorów, doprawiamy papryką czerwoną ostrą, kurkumą, solą i pieprzem. Gotujemy 15-20 minut do połączenia smaku. Zupka gotowa !