Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zupa , szybka i łatwa do przygotowania.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2037
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3209
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1269
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2027
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2037
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3209
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1269
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2027
Składniki
Przygotowanie; Żołądki ,serca i wątróbkę umyć pod bieżącą wodą ,osuszyć a następnie podsmażyć razem z cebulką, delikatnie na patelni na tłuszczu (masło ,margaryna ,olej),posypać przyprawami. Całość przełożyć do garnka z wodą,zielem angielskim ,liść laurowy i gotować około 45 minut. Następnie wsypać włoszczyznę i pokrojoną w paski paprykę, Gotować jeszcze około 15 minut do miękkości ,przygotować zaklepkę z maki i wody i zaciągnąć ,doprawić do smaku .Posypac majerankiem Taka zupa najlepiej smakuje z bułkami Smacznego !!!