Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 4019

Dodano:

Odsłon: 8181

Pyszna i sycąca zupa , szybka i łatwa do przygotowania.

Składniki

  • -50 dkg żołądków kurzych
  • -30 dkg wątróbek drobiowych
  • -50 dkg serc drobiowych
  • -włoszczyzna w paski około 1/2 kg -(marchew,pora,seler,pietruszka )
  • -2 papryki czerwone
  • -ziele angielskie,majeranek
  • -liść laurowy,przyprawy sol,magii ,delikat do mięs papryka w proszku według uznania (1 łyżeczka),
  • odrobina chili (według uznania)
  • -tłuszcz(według uznania )
  • - 2 łyżki mąki ,3/4 szklanki wody (zaklepka )
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie;
    Żołądki ,serca i wątróbkę umyć pod bieżącą wodą ,osuszyć a następnie podsmażyć razem z cebulką, delikatnie na patelni na tłuszczu (masło ,margaryna ,olej),posypać przyprawami.

    Całość przełożyć do garnka z wodą,zielem angielskim ,liść laurowy i gotować około 45 minut.
    Następnie wsypać włoszczyznę
    i pokrojoną w paski paprykę,
    Gotować jeszcze około 15 minut do miękkości ,przygotować zaklepkę z maki i wody i zaciągnąć ,doprawić do smaku .Posypac majerankiem
    Taka zupa najlepiej smakuje z bułkami

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń